Veterinärbesök

Siba har inte varit sig själv de senaste månaderna. Argsint både mot både människor och djur, börjat kissa på olämpliga ställen. Hon har visat att nåt inte stämmer. Först tänkte jag att det kanske beror på kastreringschippet, men till slut bestämde jag mig för att en veterinär behöver undersöka henne. Ibland är det ju urinvägsinfektion när de kissar inne. 

Igår åkte vi så till djursjukhuset i Örebro. Veterinären kände på magen, kollade slemhinnor och lyssnade på hjärtat. Siba var lugn och trevlig hela tiden. 

Veterinären började sedan säga att det verkar vara en frisk katt, med blank fin päls och god muskulatur. Medan hon tvättade händerna så kom hon dock på att hon inte känt på ryggen. När hon gjorde det reagerade Siba direkt. Morrade, försökte bitas, och visade mycket tydligt att det gjorde ont när veterinären tryckte på ryggen. 

Nu står Siba på smärtstillande i två veckor, och så får vi se hur hon svarar på det. Återbesök om tre veckor.

Det är ju inte kul att hon har ont, men väldigt skönt att veterinären upptäckte den troliga orsaken till hennes dåliga humör på sistone. Nu får vi hoppas att det inte är nåt allvarligt, utan att det ger med sig.